Connect with us

Exklusivt

Enes Kollari om Finnkampen: ”Ser inga hot, bara möjligheter”

Publicerat


Nyheter

Enes Kollari om Finnkampen mot Brayan Aspegren: ”Ser inga hot, bara möjligheter”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Snart återvänder Göteborgaren Enes ”The Doctor” Kollari (0-1) för sin nästa match och kommer ta sig an den obesegrade finske talangen Brayan Aspegren (2-0) på Fight Club Rush (FCR) 19!

Kollari gjorde sin proffsdebut i oktober förra året mot Danijel Grbic i huvudmatchen på Wolf Fight Promotion 8. Det blev ett explosivt, underhållande krig som gick alla tre ronder. 

I slutändan vann Grbic ett enhälligt domslut, men alla fansen var också vinnare efter att ha bevittnat vad som lyftes fram som en av förra årets allra bästa svenska MMA-matcher

Det sägs att man lär sig mer från en förlust än från en vinst. Kollari tar med sig dyrbara lärdomar från mötet med Grbic och känner att han är en helt annan fighter idag. 

– Ärligt så har det mest med inställningen att göra, jag behandlade inte min proffsdebut seriöst och förberedde mig inte som jag borde mentalt, berättar Kollari i intervju med Maximum Sports. Jag var på en månad lång semester i hemlandet och var inte fokuserad.

– Idag är det helt annorlunda, jag har tagit min läkarexamen och slipper tänka på annat på det viset. Nu är det jobb och träning som gäller.

– Jag känner att jag tagit stora lärdomar kring vad jag behöver göra och vilka miljöer jag behöver vara i inför matchen för att landa i att prestera till min bästa förmåga, vilket jag längtar till att visa.

Det är ingen hemlighet att Kollari är en skicklig och ibland brutal striker. Aspegren har en bakgrund inom boxning och föredrar att hålla matchen på fötterna.

Tillsyns så skulle det kunna vara en mer passande danspartner för Kollari, men göteborgaren välkomnar alla utmaningar. 

– Det spelar ingen roll för mig, en fight är en fight oavsett vem jag möter och vilken stil de har. Däremot uppskattar jag folk som har personlighet i sin fighting vilket han har, så det gör det bara mer underhållande för mig och alla som kollar.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Han gillar att slåss, det gör jag också”

Aspegren kommer senast ifrån sin Sverigedebut – som skedde mot Ebrima Faal på FCR 18. Det var en fartfylld men kort match där Aspegren vann via TKO i den första ronden till följd av en axelskada som Faal drog på sig under galan. 

– Det var action från start men lite grötigt. Tråkigt för båda att det slutade på ett så konstigt sätt. Jag har ingen speciell kommentar gällande hans prestation annars.

Stilmässigt ser mötet mellan Kollari och Aspegren ut att leverera fyrverkerier i Stockhom.

Båda fighters föredrar att hålla matchen på fötterna, vilket Kollari välkomnar. 

– Han gillar att slåss, det gör jag också. Jag ser inga hot i det utan bara möjligheter.

Det möjligheterna som Kollari ser framför sig har mycket med explosiva slagväxlingar att göra.

Medan Kollari inte vill gå in på detaljer så ser han sig själv som segrare oavsett vilken riktning matchen än tar. 

– Utan att säga för mycket så ser jag en explosiv match framför mig som slutar med mig som vinnare. Hur jag tror det kommer att sluta låter jag vara en överraskning denna gången men de som känner mig och sett mig tidigare vet hur jag kommer.

Sist Kollari gästade buren ekade Halmstad Arena med fansens jubel. Gång på gång har Kollari uppvisat en publikvänlig, underhållande stil.

Aspegren siktar hög och har som mål att avsluta så många svenska fighters som möjligt i jakt på de största matcherna. 

Alla ingredienser finns redo för en match som utan tvekan kommer få igång publiken på Quality Hotel Friends Solna. 

– Fansen kan förvänta sig elektricitet, jag har gjort allt rätt denna gången och är fokuserad att prestera på min topp. Senaste gången jag körde på FCR i Stockholm var det magiskt och precis som då kommer det bli magi igen. Missa inte detta, jag lovar er en oförglömlig atmosfär och underhållning på högsta nivå!

Med tanke på hur underhållande och explosiv hans proffsdebut var finns det god anledning att tro på vad Kollari utlovar om sin återkomst. 

Läs mer

Hur går det för Enes Kollari mot Brayan Aspegren? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter