Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports officiella MMA-ranking: Bantamvikt

Publicerat


Nyheter

Maximum Sports officiella MMA-ranking: Bantamvikt

Publicerat 1 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Svensk MMA är starkare än någonsin och därför har Maximum Sports infört en ranking! Först ut var flugvikt och nu fortsätter nästa viktklass, kanske den mest talangrika inom all MMA just nu: bantamvikt! 

Rankingen sammanställs av en rad olika personer inom både Maximum Sports redaktion samt Käftsmällspodden. Alla lägger fram sina röster och genom att poängsätta varje placering räknas en topp 10-lista ut så objektivt som möjligt.

För att platsa på en lista måste fightern i fråga ha varit aktiv i viktklassen de senaste två åren. Alternativt kan matchen ha ändrats till catchvikt men varit avsedd för (i detta fallet) bantamvikt. Fighters kan vara med i mer än en ranking om de tävlat i flera viktklasser de senaste två åren. 

Det är kanske ingen stor överraskning att den forne FCR-mästaren Felipe Lima, med hela elva raka segrar, sitter på förstaplatsen. Den platsen är dock långt ifrån säker, dels på grund av att han har eventuella planer på att flytta upp en viktklass, dels för att de andra bantamviktarna är redo att ta för sig. 

Malmös Ali Taleb är obesegrad med åtta raka vinster, tävlar i PFL, och kan mycket väl överta förstaplatsen. 

Något längre ned i rankingen finner vi den nuvarande FCR-mästaren Bernardo Sopai på en tredjeplats, medan Superior Challenges supertalang Bartosz Wojcikiewicz vilar på en fjärde – för tillfället. 

Läs mer

Maximum Sports ranking: Bantamvikt

1 Felipe Lima 
2 Ali taleb 
3 Bernardo Sopai 
4 Bartosz Wojcikiewicz 
5 Jonny Touma 
6 Karlen Minasian 
7 Alexander Lööf 
8 Bilal Tipsaev 
9 Amir Malekpour 
10 Renato Vidovic 

ANNONS

Fler Nyheter