Connect with us

Exklusivt

Renato Vidovic: ”Flugviktsdivisionen i Sverige har en kung – det är jag”

Publicerat


Nyheter

Renato Vidovic: ”Flugviktsdivisionen i Sverige har en kung – det är jag”

Publicerat mars 14, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Mindre snack och mer action”

Foto: © Björn Johansson / https://bjornj.se/

Renato Vidovic. Foto © Björn Johansson _ https___bjornj.se_

Göteborgstalangen och Fighter Centres Renato Vidovic (3-1) är tillbaka, bättre än någonsin, och redo att ta över sin nya viktklass. 

Det var i oktober 2021 som Vidovic återvände till buren efter två års frånvaro. Han ställdes mot den orädda Örebrofightern Jakob Valegren på Zone Pro League (ZPL) 1 i vad många såg som galans bästa match. 

Bägge fighters sänktes men i slutändan var det Vidovic som säkrade segern via submission mot slutet av den första ronden. 

För Vidovic var dock matchen på hemmaplan inte avsedd som någon slags återkomstmatch – planen var att återvända mycket tidigare. 

– ”Comebacken” var egentligen aldrig tanken att det skulle vara en comeback, berättar Vidovic för Maximum Sports. Jag hade flera bokade matcher som inte blev av under pandemin. Dels på grund av inställda galor, jag skadade mig två vid två tillfällen, och hade ganska stora besvär efter jag vaccinerade mig.

– Så formen har varit där i princip hela tiden. Bättre sent än aldrig.

Efter segern över Valegren ställdes Vidovic mot Rohulla Yousofi på ZPL 3. Yousofi är en meriterad boxare som vunnit silver i boxnings-SM bland annat. 

Vidovic fick ställa upp med två väldigt annorlunda prestationer. Kaoset från mötet med Valegren omvandlades till klinisk teknik och varierad offensiv mot Yousofi.

Efter tre hela ronder utnämndes Vidovic till segrare via ett tydligt enhälligt domslut. 

– [Det var] två helt olika matcher, förklarar Vidovic. Två helt olika motståndare. Varje match framåt kommer ha sin essens, sitt avgörande nödvändiga. Jag fightas på det sätt som är nödvändigt för att vinna.

– Det är min styrka. Min andra prestation var bättre. Jag tog få hårda smällar. Jag fick motståndaren att slå luft. Det känns smartare att få motståndet att missa istället för att käka slagen.

Läs också: 

Permanent viktklassbyte

Mötet med Yousofi innebar också Vidovics debut i flugvikt som proffs. Under det senaste åren har divisionen börjat hetta till och det finns numera flera profiler och talanger som kallar flugviktsdivisionen hem. 

Det är perfekt utgångsläget för Vidovic – som kommer att stanna kvar i flugvikt. 

– Bantamviktsklassen får någon annan ansvara för, avslöjar Vidovic. För min del är det bäst att fokusera på en sak i taget, och framåt är det Flugviktsklassen.

Vidovic är dock inte enbart här för att doppa tårna i flugviktsvattnet. Han är här för att ta över divisionen. 

– Flugviktsdivisionen i Sverige har en kung och det är jag. De kan inte undvika mig för alltid, alla är intressanta.

I sina tre senaste matcher har Vidovic segrat via TKO, submission och nu senast via enhälligt domslut. Göteborgaren är onekligen en fighter som är anpassningsbar. 

Jämfört med sina konkurrenter i flugviktsdivisionen ser Fighter Centre-talangen sig som bättre i varenda avseende. 

– Jag är oförutsägbar, komplett, större, starkare och bättre, säger Vidovic om sig själv kontra andra svenska flugviktare. 

Ett tvåårigt uppehåll tillhör nu enbart det förflutna. Vidovic planerar att tävla så mycket som möjligt och vill helst låta sina framtida prestationer tala för sig. 

– [Fansen kan vänta sig] många och underhållande fighter. Mindre snack och mer action.

MISSA INTE: Alla svenska UFC-galor rankade från sämst till bäst!

Möter sin forne klubbkamrat: ”Bara ännu en i ledet”

Härnäst väntar ytterligare en huvudmatch på ZPL 3 den fjärde juni. Det är den erfarne svenske Binh Son Le (5-4) som står för motståndet – en fighter som Vidovic är väl bekant med. 

Bortom faktumet att de tränat tillsammans har Le även hunnit tävla på några av de största galorna i världen. Le kan stoltsera med matcher i bland annat Cage Warriors, Bellator och M-1 Global. 

Det är utan tvekan Vidovics största och tuffaste test hittills i proffskarriären. 

– Jag ser honom som en komplett fighter, detta är en väldigt bra matchning. Han är bra på alla distanser och jag behöver, precis som vanligt, vara bättre än honom i alla lägen.

– Han är en före detta klubbmedlem och jag har tränat med honom i flera år för många år sedan. Jag respekterar honom som person och fighter. Men precis som vanligt är även han i buren bara ännu en i ledet.

– Den fjärde juni står jag åter igen som vinnare. Det avgörande kommer vara att jag ständigt förändrar mig, nästa match är alltid något helt annat än den förra.

Hur man än vänder och vrider på det så har Vidovic rätt: han visar upp nya egenskaper och färdigheter varje gång han kliver in i buren.

Med tanke på att han planerar att hålla sig så aktiv som möjligt talar det för att han som fighter har en arsenal fylld till bredden med olika vapen. 

Det återstår att se vilka vapen han använder mot Le på Kooperativet den fjärde juni. 

Hur slutar Renato Vidovic vs Binh Son Le? 

Annons

Fler Nyheter