Connect with us

Svensk MMA

Satte rekord i FCR – nu tar Västeråsfightern match i Finland på kort notis!

Publicerat


Nyheter

Satte rekord i FCR – nu tar Västeråsfightern match i Finland på kort notis!

Publicerat 5 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Daniel Schälander / FCR MMA

Att ta matcher på kort varsel är ingenting nytt för fighters från Västerås Fight Club. Nu har Safi Husseini (1-2) ställt upp för att möta finske Hama Dara (0-1) på CAGE 56 i Helsingfors, Finland, nu på lördag den tionde december. 

Matchen annonserades av CAGE via sociala medier. Galan kan ses i sin helhet på Viaplay. 

Läs mer

Vann proffsdebuten på elva sekunder! 

Husseini har en stark brottningsbakgrund och har slagit bland andra Nashwan Aziz och Hassan Atayi inom A-klass-MMA.

På FCR 11 ställdes Husseini mot Örebro Fight Clubs Jakob Valegren i sin första proffsmatch. Trots sin bakgrund inom brottning sänkte Husseini sin motståndare med sitt allra första slag och satte rekord i FCR för snabbaste avslutet i organisationens historia på endast elva sekunder. 

Därefter bokades Husseini mot den svenska Europamästaren Amir Malekpour på FCR 12. Trots ett par bra stunder tidigt i matchen förlorade Husseini ett enhälligt domslut efter full tid. 

I sitt senaste framträdande ställde Hussini upp på endast några dagars varsel för att möta den svenske mästaren Jonny Touma på FCR 13. Husseini blev nedtagen tidigt i matchen och förlorade på teknisk submission i den första ronden. 

Dara har tävlat i de finska mästerskapen i A-klass-MMA men lyckades inte ta sig till finalen. I CAGE har en A-klasseger mot Joona Hannula via submission i den första ronden. 

Darta gjorde sin proffsdebut mot Sebastian Decowski i huvudmatchen på polska FSC 5, finnen förlorade på knockout i den tredje ronden. 

Safi Husseini vs Hama Dara – vem vinner? 

ANNONS

Fler Nyheter