Connect with us

Exklusivt

Daniel Bergström inför historiska galan: ”Kommer bli ett krig”

Publicerat


Nyheter

Daniel Bergström inför historiska galan: ”Kommer bli ett krig”

Publicerat 5 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Den tionde december kommer en mindre milstolpe i svensk MMA att uppnås. Wolf Fight Promotion (WFP) 5 kommer att hållas i Kalmar, vilket blir den småländska stadens första MMA-gala någonsin – dessutom så är det ingen mindre än den älskade hemmafavoriten Daniel Bergström (0-2) som går huvudmatch!

Bergström ställs mot Daniel Karlsson (0-0) – en erfaren och rutinerad fighter med ett förflutet i det svenska MMA-landslaget. Ursprungligen skulle Bergström ha mött Örebro Fight Gyms Addis Saljevic, men en skada satte stopp för den matchen. 

Det är långt ifrån den första gången som Bergström får ett motståndarbyte, det gör dock ingenting för att rubba den ständigt höga motivationen. 

– Det är alltid frustrerande när matcher ställs in, i synnerhet när man legat i en tung träningsperiod och offrat tid, å andra sidan är det lite ”the name of the game”, berättar Bergström för Maximum Sports. 

– Motivationen är alltid på topp, jag tränar i förstahand för att jag tycker kampsport är fruktansvärt stimulerande och roligt, tävlandet är bara en extra krydda.

Bergström äntrar WFP 5 med två förluster i ryggen, senast en submissionförlust mot norrmannen Henrik Lie på Zone Pro League 2. Det var en match där Bergström inledde starkt och såg ut att vara på väg mot seger, men han fick slutligen se sig besergad via submission. 

Trots nederlaget finns det enligt Bergström mycket positivt att ta från matchen och han är i helhet nöjd med sin prestation. 

– Jag fick ut mycket av det jag ville inne i buren och kände mig bekväm, berättar Bergström. I min analys så har jag ett misstag i en dålig sekvens som leder till att jag fastnar i ett lås när min motståndare kapitaliserar på det på ett effektivt sätt. Så är MMA och det är ju också det som gör den så publikvänlig.

– Men framförallt kände jag att jag fram tills dess lyckades visa ett aktivt och rörligt fotarbete där boxningen fick komma mer till sin rätt.

Läs mer

”Nu får vi äntligen möjlighet att få en proffsig gala till Kalmar”

Att tävla i MMA i Sverige är sannerligen ingen dans på rosor. Det finns många hinder och svårigheter då de flesta inte kan göra det på heltid. Det saknas ofta stora sponsorer som hade kunnat ge fighters möjlighet att satsa på MMA helt och hållet. ’

Att balansera MMA med ett heltidsjobb är en utmaning i sig, men att dessutom vara far till tre barn gör det till en kamp i sig att ens kunna fightas. 

– Rent praktiskt innebär det väldigt mycket pusslande för att få ihop vardagen med tre barn och en fru som driver sin egna tatueringsstudio, men vi löser det genom kommunikation och till viss del får jag göra avkall på övrigt socialt liv till förmån för träning och tid med familjen. Men jag älskar å andra sidan träning och tror inte jag kan tänka mig ett liv utan det.

Bergström lägger till att just hans sätt att finna balans i livet är något som han hade kunnat prata om länge – vilket bäddar för ett framtida framträdande på den riksledande Käftsmällspodden. 

Nu ställs Bergström inför ett möte med Karlsson, som gör sin framemotsedda proffsdebut. Kalmarfightern ser många likheter med sig själv när han tittar på Karlsson. 

– Daniel är duktig och verkar gilla lite samma saker jag gillar med toppkontroll och ground and pound. Det är väl en fråga om vem som kommer lyckas implementera sina delar bäst. Det kommer bli ett krig.

– Min förra motståndare som jag skulle mött hade också landslagsmeriter. Det har säkert varit en bra miljö för båda två där dom fått bra träning och sparring.

Med alla motgångar och inställda matcher i backspegeln så väntar nu den ultimata matchen: Huvudmatch på hemmaplan i den första MMA-galan i Kalmar någonsin.

Bergström är mer än redo att ta sig an utmaningen som väntar på Kalmar Sporthall. 

– Det känns otroligt roligt med en gala i Kalmar. Jag, och mina kamrater på Apex, har krigat i år av tävlande på bortaplan, bygga kontakter, investera träningstimmar i nya talanger på klubben och nu får vi äntligen möjlighet att få en proffsig gala till Kalmar – det i sig är en stor merit personligen för mig i min ”MMA-karriär” och gör att jag inte känner någon press. Det ska bara bli roligt, oavsett resultat. Det kommer bli en fest från början av galan till slutet av efterfesten!

– Jag kommer göra mitt bästa för att bjuda på en show. Min uppmaning till alla som befinner sig i Kalmar är att köpa biljett. Wolf anordnar alltid galor med bra stämning och MMA är sport som ska upplevas live.

Maximum Sports önskar Bergström lycka till inför WFP 5. 

Hur går det för Daniel Bergström i huvudmatchen på Wolf Fight Promotion 5? 

ANNONS

Fler Nyheter