Connect with us

Exklusivt

Tobias Söderberg biter ifrån inför WFP5: ”Börja med att vinna en match”

Publicerat


Nyheter

Tobias Söderberg: Han har inte förtjänat en titelmatch

Simon Alvhed Wolving

Publicerat december 05, 2022

By Simon Alvhed Wolving

En av snackisarna inför Wolf Fight Promotion 5 som går av stapeln nu i helgen i Kalmar är ”kampen om namnet”, vad det rör är matchen mellan Tobias Söderberg(0-0) och Tobias Wallberg (0-1). De två grabbarna är inga vårkycklingar direkt utan bägge har en ryggsäck av meriter och prestationer.

Jag slog mig ner med Tobias Söderberg, brottaren från Mjölby som med ganska god marginal är Sveriges genom tiderna mest rutinerade amatör.

Över 40 matcher

Jag och Tobias har tränat tillsammans i många år men det slog mig att jag faktiskt inte visste hur många matcher han gått, det är helt enkelt för många för att hålla reda på. Min första fråga blev således hur många matcher han gått?

– Haha jag har inte själv koll på hur många matcher jag gjort, det enda jag vet är att jag passerat 40 strecket, med både matcher i ligan, privata galor samt mästerskap på IMMAF. Med privata galor så menar jag då de galor utanför ligan. Jag har gått match på samtliga galor, Irfa, FCR, Wolf, AK fc, Excellence”

Varför har då inte Sveriges mest rutinerade amatör kastat benskydden och 3×3-matcher tidigare?

– Jag har inte känt någon stress över en debut i proffs, den kommer när den kommer liksom.

Tanken var att jag skulle gjort min proffsdebut 2020 eller i början av 2021 men coronapandemin satte käppar i hjulet för det och jag kom liksom av mig. Motivationen försvann där någonstans till satsningen som krävs för att matcha på högsta nivån. Under den här tiden så har jag hunnit få mitt andra barn och jag lägger hellre min tid på familjen i dagsläget.

Kanske hittar jag tillbaka på till motivationen igen efter att antingen slagit ut Tobbe på ground and pound eller fått honom att somna på en Rear naked choke!

Läs mer

”Jag har meriter att visa mina barn, vad har han?”

Vi fortsatte snacka lite kring tidigare matcher, vilken roll erfarenheten spelar och gled in på en del saker Wallberg kommenterat inför mötet. Tobias lät inte svaret dröja och jag fick nästan känslan av att han gått och väntat på att bemöta Wallbergs uttalanden.

-Tobbe Wallberg verkar ju ha bekymmer av att jag gått så mycket matcher i amatör, då han gjort uttalanden om det i både intervjuer och poddar .

Att jag gått så mycket matcher är för att jag alltid haft delmål med mitt tävlande. Jag har jagat SM-medaljer samt att få representera landslaget på mästerskap utanför Sverige.

Detta är mål jag uppnått och jag har fyra SM-medaljer och har representerat Sverige ett flertal gånger nu. Så när vi båda lagt handskarna på hyllan har jag ändå medaljer och meriter att berätta för mina barn där jag kan visa vad jag åstadkommit i sporten. Vad har Tobbe Wallberg hunnit åstadkomma? Utöver medaljerna så har jag även ett bälte ifrån en titelmatch på wolf…

Han är ingen ungdom heller och har just nu ett Record på 0-1… Jag har aldrig haft målet att jaga UFC osv, jag har alltid varit realistisk med min satsning, och jag känner att jag inte har tiden att lägga ned för att nå ett sådant mål.

Tobbe säger även i en intervju att jag bara har en sak, och det är min brottning. Om jag säger såhär: hur många har Tobbe Wallberg knockat, då kan han även få räkna med andra kampsporter också? Jag har garanterat sänkt fler än vad han gjort.

Vi pratar vidare kring hur det är med mediakontakt och om det är jobbigt att bli kommenterad på.

-Han är trevlig som person, men vill gärna leka tuff och ball i media. Gör det när du åstadkommit något istället för att säga att folk duckar dig.

Inget bälte på spel

Slutligen var jag tvungen att fråga:

I en intervju med Vendel-Martinez sa Wallberg att du skulle ta med ditt tidigare Wolf-bälte som han skulle ta med sig hem och hänga bredvid TV:n, kommer vi få se en kamp om det bältet eller får det stanna i tryggt förvar hemma i casa del Söderberg?

Har han gjort sig förtjänt av en titelmatch? -Nej.  Han kan börja med att vinna lite matcher.

Kampen om namnet

Det är två taggade Tobiasar (jag tänker stå på mig när det kommer till att Tobias i plural är Tobiasar) som går in i fightweek.  Min känsla är att denna match kommer bli något alldeles extra och när ljuset slocknar och sista slaget är utdelat kommer det bara finnas en Tobias på toppen av MMA-berget.

ANNONS

Fler Nyheter