Connect with us

Exklusivt

Tobias Wallberg om motståndaren inför WFP 5: ”Han har bara en grej”

Publicerat


Nyheter

Tobias Wallberg om motståndaren inför WFP 5: ”Han har bara en grej”

Publicerat 5 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Wolf Fight Promotion (WFP) 5 går av stapeln på lördag och blir det första MMA-eventet i Kalmar. På galan kommer dessutom Tobias Wallberg att göra sin efterlängtade återkomst efter en längre frånvaro då han tar emot landslagstalangen Tobias Söderberg i den sistnämndes första proffsmatch. 

Trots deras namn så är det extremt olika fighters vad gäller bakgrund och stil. Wallberg är en striker som tog klivet in i på proffsscenen relativt tidigt i karriären. Söderberg är en härdad och ärrad veteran av IMMAF och det svenska MMA-landslaget samt en av de mest erfarna svenskarna på amatörscenen. 

Söderberg är dock A-klassmästare i WFP efter att ha besegrat Ola Jacobsson på WFP 1. Wallberg hoppas att han kan överta titeln vid vinst. 

– Det var Ola [Jacobsson] som sa det lite på skämt att vinnaren får behålla sitt namn, berättar Wallberg i intervju med Maximum Sports. Jag hoppas han har med sig bältet också för det där ska med mig hem. Jag saknar något skinande precis ovanför TV:n.

Det har varit en lång väg tillbaka till match för Wallberg. Han har haft en trolig otur gällande skador, sjukdom och inställda matcher. 

Han gjorde sin proffsdebut mot framtidslöftet Theodor Berggren på Fight Club Rush 10 i november 2021. I den matchen blev Wallberg träffad oerhört hårt, tidigt i matchen. Han kunde aldrig återhämta sig och blev avslutad via TKO på under två minuter. 

Det var en otrolig motgång och något som hade kunnat sänka de flesta fighters. Wallberg valde dock att försöka hämta de bästa möjliga lärdomarna från förlusten. Bland annat bytte han klubb till Allstars Training Center och han har inte tittat bakåt sedan dess. 

– Jag ska inte sticka under stolen med att det var hemskt, berättare Wallberg. Man brukar ju säga att när det går bra och man är grym så känner man sig tre meter lång och stor och stark. Där i några dagar var jag inte längre än tio centimeter.

– Så det var tufft och jag kände väl direkt att jag behövde göra en förändring och ta mig ur min konfortzon. Allstars rykte har väl inte undgått någon och nu har jag spenderat ett år den här källaren med djuren som finns här. Ni kan ju bara tänka er hur mottagandet var i början, sedan tar det ett tag innan man kommer in i det, precis som med alla ställen. Det har varit tufft men den här brinnande grejen i mig den släcks bara av hårt arbete.

Läs mer

”Bring it, jag välkomnar dig”

Söderberg kan mycket väl vara den mest erfarna amatörfightern i svensk MMA. Med segrar över fighters som exempelvis Wasi Adesina och Robert Nilsson och flera framgångsrika vändor med MMA-landslaget finns onekligen en stabil grund för övergång till proffs. 

Vad gäller Söderbergs erfarenhet är Wallberg dock inte lika imponerad som vissa andra inom MMA-Sverige. 

– Först och främst har jag otroligt stor respekt för Tobias Söderberg, jag tycker han är en grym fighter, han har visat det. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag förstår mig inte på det här med 50-60 amatörmatcher i tio, femton år och så vidare. Om det är din grej så är det din grej. Jag ser inte så stor skillnad. Det är lite mindre handskar det är inga benskydd det kommer vara fördel till mig. Två minuter längre rond tror inte jag spelar jättestor roll varken för han eller mig.

Trots en tydlig och uttalad respekt gentemot sin motståndare så finns det en viss skepticism från Wallbergs sida. Han ser Söderberg som enformig och ser inga hot på fötterna. 

– Återigen: Tobbe, jag respekterar dig otroligt mycket så det är inget respektlöst, men han har bara en grej, det är hans brottning. Ska han stå med mig? Bring it, jag välkomnar dig, det är som att jag skulle brottas mot honom. Så det är väl brottningen, det är det han har.

Wallberg vs Söderberg ser på förhand ut att bli ett klassiskt, kontrastfyllt möte mellan striker och brottare. Det är inte sällan sådana matchningar bjuder på avslut och Wallberg garanterar Kalmarpubliken en show. 

– Det kommer gunga, avslutar Wallberg. Som alla vet så är det alltid show när jag kommer och det kommer det vara med Tobbe också. Kalmar kommer studsa, jag är glad att jag är i Kalmar, och jag har med mig festen!

Tobias Wallberg vs Tobias Söderberg – vem vinner? 

ANNONS

Fler Nyheter