Connect with us

Exklusivt

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”

Publicerat

Tobias Harila. Foto: Stev Bonhage


Nyheter

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”

Publicerat 2 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Tobias Harila. Foto_ Stev Bonhage

På Cage Warriors 148 på nyårsafton återvände Västerås knockoutkung Tobias ”Bad Intention” Harila (11-3) till buren.

Han ställdes mot den obesegrade amerikanen Damon Wilson i ett hissande möte som doftade avslut.

De som anade att matchen inte skulle gå tiden ut hade helt rätt. Herrarna ingick i hårda slagväxlingar och bägge hade sina stunder. Det var dock Harila som visade sig vara den vassare strikern då han träffade med en brutal armbåge i den andra ronden som var början på slutet.

För Harila var det precis en sådan match och avslut han sökte.

– Matchen var riktigt fet, berättar Harila i intervju med Maximum Sports. Ett bra test mot en mycket bra motståndare.

Det är ingen hemlighet att Cage Warriors satsar sort på Harila samt att de ser oändligt med potential hos den unge svenske strikern. Sedan Harila skrev på för Cage Warriors under början av 2021.

Just nu vill Harila fortsätta hålla ett högt tempo och planerar att ha gått alla matcher å sitt kontrakt innan 2024.

– Jag vill gå de fyra matcher jag har kvar på kontraktet så fort som möjligt, säger Harila om 2023. De ska vara klara innan året är slut i alla fall.

Harila hoppas även att den starka relationen med Cage Warriors, samt de övertygande resultaten i majoriteten av hans matcher, leder till en titelchans i organisationen.

– Min relation med Cage Warriors är bra, jag gillar alla som är där och jobbar och de verkar gilla mig också, berättar Harila. Jag hoppas rada upp fler vinster sen få slåss om bältet innan mitt kontrakt är slut. Men vi får se jag tar en match i taget.

Om Harila fortsätter rada upp segrar på samma imponerande sätt han inkasserat tidigare vinster i Cage Warriors, finns det en mycket god chans att han tävlar om titeln inom ett år.

Läs mer

”Tänker helt ärligt inte på UFC just nu”

För Harila har planen alltid varit att ta sig till UFC. Vägen dit har dock varit svårare än väntat.

Hans matchfacit i Cage Warriors är just nu 3-2. Alla segrar har skett via imponerande och våldsam knockout. Hans förluster, mot nuvarande UFC-fightern William Gomis samt det glödheta landsmannen Samuel Bark, har dock satt käppar i hjulet.

Numera har Harila ett lugnare förhållningssätt till framtiden och allt det innebär.

– Jag tänker helt ärligt inte på UFC just nu, det har alltid varit min dröm men de gånger jag känt att jag varit nära ett UFC-kontrakt känner jag att jag presterat dåligt, berättar Harila. Jag tänker inte på framtiden just nu jag tar match för match och fokuserar på att leverera i buren. Det som kommer det kommer.

Slutligen vill Harila, ödmjuk som alltid, skicka ett stort tack till alla fans som stöttat honom på vägen. Harila är en publikvänlig fighter och den publiken har följt honom från Sverige till Storbritannien vad gäller hans enorma stöd.

Harila kan utlova samma underhållande fightingstil som säkrade honom ett kontrakt i en av Europas ledande organisationer.

– Alla dem som stöttar mig och tror på mig är jag väldigt tacksam för, det enda folk kan förvänta sig från mig under detta år är att jag kommer kliva in i buren så mycket jag kan och göra mitt bästa, mitt mål är alltid att avsluta mina motståndare

– För mig är det fighting, jag kliver in jag försöker avsluta. Finns bara det sättet.

Vem vill du se Tobias Harila möta i sin nästa match i Cage Warriors?

ANNONS

Fler Nyheter