Connect with us

Thaiboxning

Christopher Bajo inför derbyt på hemmaplan: ”Alltid varit en dröm!”

Publicerat


Nyheter

Christopher Bajo inför derbyt på hemmaplan: ”Alltid varit en dröm!”

Publicerat 5 december, 2022

By Lisa Melin Johansson

Foto: Andres Viracca

På lördag är det äntligen dags för fjärde upplagan av Muay Thai For Life (MTFL), som denna gång äger rum i Baltiska hallen i Malmö.

Ett möte vi verkligen ser fram emot är Skånederbyt mellan Christopher Bajo och Mustafa Aboutaka. Maximum Sports tog ett snack med ”El Bandido” inför den kommande drabbningen. 

Malmöiten Bajo är känd som en av Sveriges mest aktiva fighters, och tävlar i både thaiboxning och MMA. På meritlistan har han bland annat SM-guld i thaiboxning år 2019. Nu ställs han mot Aboutaka, hemmahörande Helsingborg, även han svensk mästare i thaiboxning – både som junior och senior.

Att utöva två olika stilar inom kampsport samtidigt kan ha fördelar såväl som nackdelar, och Bajo menar att det för honom enbart är en styrka.

– Man får ju mer erfarenhet inom kampsport när man tävlar inom två grenar, vilket för mig är guld värt, berättar Bajo för Maximum Sports. 

Vad är då receptet för att röja framgångar vad han än tar sig an?

– Trägen vinner! Var konsekvent och jobba hårt, så lönar det sig.

Läs mer

”Publiken kan förvänta sig fyrverkerier”

10:e december är första gången MTFL arrangeras i Malmö, vilket välkomnas varmt både av fighters och av publiken.

– Det har alltid varit en dröm att få chansen att tävla på hemmaplan, ända sedan jag såg min morbror tävla för Superior Challange i Malmö Arena för massa år sedan. Publiken kan förvänta sig fyrverkerier, minst sagt, jag tror det blir en underhållande match. Men om jag får bestämma går den dock inte tiden ut!

Vad väntar då härnäst för El Bandido?

– Efter MTFL i Malmö blir det MMA, förmodligen i början av nästa år eller om två veckor – håll ögonen öppna!

Maximum Sports förutspår att det kommande derbyt kan bli en riktig publikfavorit, och ser fram emot att få se mer av Bajo – både i thaiboxningsringen och i MMA-buren!

Hur går det för Christopher Bajo på Muay Thai for Life 4.0? 

ANNONS

Fler Nyheter