Connect with us

Exklusivt

ROBIN SUNDLÖF INFÖR MUAY THAI FOR LIFE – “JAG ÄLSKAR EN TUFF FIGHT”

Publicerat

 

Nyheter

ROBIN SUNDLÖF INFÖR MUAY THAI FOR LIFE – “JAG ÄLSKAR EN TUFF FIGHT”

Publicerat mars 14, 2022

By Lisa Melin Johansson

Föregående blev det officiellt att Robin Sundlöf och Amir El-Dakkak, två av Sveriges allra bästa fighters i -63,5 kilosklassen, möts på Muay Thai For Life 4.0 (MTFL) den 10:e december. Maximum Sports tog ett snack med Sundlöf om den kommande drabbningen där inte bara ära utom också rejäla bonusar står på spel, hans tankar kring thaiboxning och hur träningen för en proffsfighter ser ut.

Robin Sundlöf Maximum Sports (1)
Foto: Chris Önneby

 

Robin Sundlöf, 32 år, tog efter ett 20-tal amatörmatcher steget över till proffs där han numera innehar ett matchfacit på 10–4. Under sina matcher har han visat enastående tekniska färdigheter och kännetecknas av sin stabilitet och trygghet i ringen. Hans intresse för thaiboxning väcktes redan i tidig ålder, men det dröjde ett antal år där han ägnade fritiden åt andra träningsformer innan han började utöva sporten på riktigt.

Jag blev kär direkt när jag började träna på Lejonkulan, och har varit fast sedan dess! Träningen blev min räddning efter att ha levt ett ganska så stökigt liv med en tuff uppväxt…”.

Hård träning för att ständigt vara i matchform

Vardagen som proffsthaiboxare präglas av mycket och hård träning året runt, för att alltid vara redo när ett matchtillfälle ges.

Vanligtvis tränar jag 10–12 pass i veckan, ibland mindre beroende på hur kroppen känns. Inför match brukar jag inte ändra särskilt mycket då jag försöker hålla en hög nivå hela tiden, men självklart toppar jag formen och kanske ändrar gamet lite beroende på vem jag ska möta”. 

Chans till generös bonus på Muay Thai For Life

Under MTFL kommer två bonusar á 25 000 kr att delas ut av Käftsmällspodden. Om detta säger Sundlöf att det såklart vore jättekul att få ta del av dessa, och att han i så fall nog skulle lägga undan dem till en framtida resa till Thailand.
En av bonusarna tillägnas kvällens knock-out, vilket nog kan fresta boxarna att jaga avslut.

Jag kommer nog inte göra något annorlunda än vad jag brukar för att jaga bonusen, jag älskar en tuff fight när man får veva loss lite! Pengarna lockar ju såklart men man får inte bli oförsiktig, vilket jag tror många kan bli när de känner pressen och är sugna på bonusen” säger Sundlöf med ett skratt.

Läs mer

Traditionell eller kommersiell thaiboxning?

Sundlöf har gjort sig känd för sin eleganta thaistil med rena tekniker och den balansen för är karaktäristisk för sporten. Liksom för många thaiboxare är traditionerna viktiga för honom, och när Maximum Sports frågar om hans åsikt kring att göra sporten mer publikvänlig genom att exempelvis slåss i bur istället för ring, applicera mindre handskar och avlägsna wai khru-ritualen, svarar Sundlöf att förändringsarbetet medför både fördelar och nackdelar.

Det är såklart synd att thaiboxningen går mer och mer åt det hållet då jag värderar kulturen och traditionerna högt, men jag förstår också att det kanske är svårt att få publiken intresserad av något som de kanske inte riktigt förstår fullt ut. Jag älskar fem rondersmatcher och thaimusik, men kan också förstå att det blir lite segt för publiken att sitta och titta på en helkväll, på säg åtta matcher á fem ronder vardera, och med den traditionella thaimusiken som dånar i högtalarna… Det finns såklart både positiva och negativa faktorer men om det betyder att fler blir intresserade av sporten och att den växer ännu mer så är det ju en vinst i sig!” 

Målsättning inför framtiden

När vi frågar om hans målsättning inför framtiden svarar Sundlöf att han alltid strävar efter att bli den bästa versionen av sig själv, både i livet och inom thaiboxningen. Målet är att gå så många matcher som möjligt och mäta sig mot de bästa i världen, och det är vad han tillsammans med teamet på Lejonkulan i Göteborg dagligen jobbar mot.

Fotograf: Chris Önneby

ANNONS

Fler Nyheter