Connect with us

UFC

Forne titelutmanaren Anthony Johnson har avlidit – endast 38 år gammal

Publicerat


Nyheter

Forne titelutmanaren Anthony Johnson har avlidit – endast 38 år gammal

Publicerat 14 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den amerikanske, tvåfaldige UFC-titelutmanaren Anthony ”Rumble” Johnson (23-6) har gått bort endast 38 år gammal. 

Det var under natten som Yahoo! Sports rapporterade att Johnson avlidit till följd av lymfkörtelcancer och Hemofagocyterande lymfohistiocytos – en sällsynt sjukdom som drabbar immunförsvaret. 

– Han var alltid en grym kille, sade UFC:s vd Dana White om Johnson. Han var alltid i roliga matcher och han hade den där one-punch knockoutkraften som många inte hade. Han var en god människa. Mina tankar går till hans familj. 

Läs mer

En av de mest fruktade i lätt tungvikt 

Johnson hade en otrolig resa inom flera olika MMA-organisationer. Han inledde sin UFC-karriär som welterviktare och radade snabbt upp vinster med hjälp av sin grova knockoutkraft. 

Det blev dock tydligt att Johnson hade två bekymmer i buren: problem med viktnedgång samt en relativt ensidig fightingstil. Johnson fick problem på marken samt på vågen, och blev sparkad av UFC efter en grov viktmiss. 

Därefter flyttade Johnson upp flera viktklasser och mötte även Andrei Arlovski i tungvikt i WSoF.

Så småningom hittade ”Rumble” tillbaka till UFC som lätt tungviktare och besegrade Phil Davis i vad som ansågs vara en stor skräll.  

Efter ytterligare två segrar, inklusive brutala knockouter över Glover Teixeira och Alexander Gustafsson, fick Johnson en titelmatch. Medan han hotade på fötterna behöll Daniel Cormier titeln via submission. 

Johnson förblev en kraft att räkna med i lätt tungvikt och fortsatte rada upp imponerande knockoutsegrar över fighters som Ryan Bader och Glover Teixeira – fram till att han säkrade en ny titelchans. Johnson förlorade än en gång via submission och gick i pension. 

Ett par år senare återvände Johnson för att tävla i Bellator. ”Rumble” var inbokad för flera stora matcher i organisationen men hann endast besegra Jose Augusto Azevedo via knockout. 

Johnsons inledde sin MMA-karriär i augusti 2006 och gick sin sista match i maj 2021. 

Hur kommer du minnas Anthony ”Rumble” Johnson?

ANNONS

Fler Nyheter