Nyheter

Ex-mästaren Jan Blachowicz villig att byta viktklass för att möta Israel Adesanya: "Inga problem!"

Publicerat 14 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Sedan han vunnit tillbaka sin mellanviktstitel så har Israel Adesanya återigen intagit en välförtjänat plats i rampljuset – nu är den forne detta lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz ute efter ett möte. 

Adesanya och Blachowicz möttes på UFC 259 i mars 2021. Adesanya var då obesegrad i MMA och flyttade upp till lätt tungvikt för att utmana om Blachowicz titel. I vad som var en stor skräll på den tiden lyckades polske Blachowicz implementera en utmärkt taktik, fick flera nedtagningar och kammade hem en vinst på enhälligt domslut. 

Då Adesanya gick upp en viktklass för att mötas tidigare är nu Blachowicz villig att gå ner en division för en potentiell returmatch. 

– Jag tycker folk behöver tro på mig mer, sade Blachowicz i en intervju på The Craic with Peter Carroll. Och om UFC vill göra denna matchen så tar jag den, inga problem. Jag vet hur jag ska göra. Det kommer vara en stor motivation för mig, du vet, att besegra honom en gång till. Så ja, varför inte? Jag är redo att göra det! 

 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan blåsa nytt liv i karriären

Sedan deras första möte har Blachowicz förlorat lätt tungviktstiteln och kommer senast från en oavgjord match mot Magomed Ankalaev, han har ett matchfacit på 1-1-1 sedan UFC 259. 

Det råder inget tvivel om att Blachowicz skulle dra mer nytta utav en returmatch mot Adesanya. Dock så fick Adesanya revansch för sin senaste förlust genom att knocka rivalen Alex Pereira och han skulle kunna göra detsamma för sin enda andra MMA-förlust mot Blachowicz. 

I dagsläget är Adesanyas nästa titelförsvar långt ifrån spikat. Medan det finns tal om ett möte mellan honom och sydafrikanen Dircus Du Plessis eller även svenske Khamzat Chimaev. Medan det är osannolikt så skulle Blachowicz kunna röra om i mellanvikt om han bestämmer sig för att flytta ner. 

Läs mer

Vill du se Israel Adesanya vs Jan Blachowicz 2? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.