Nyheter

UFC 290: Alexandre Pantoja - nya världsmästaren i flugvikt!

Publicerat 9 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

I den delade huvudmatchen på UFC 290 fick fansen se ett spännande möte mellan den tidigare flugviktsmästaren Brandon Moreno och rivalen Alexandre Pantoja

Pantoja vann den hårda matchen via delat domslut efter fem tuffa ronder! Vinsten innebär att Pantoja är den nya världsmästaren i flugvikt och att han nu har bältet runt sin midja.

Moreno visade upp hans starka boxning och Pantoja visade sina talanger på mattan. Men tillslut stod brasilianaren som vinnare med poängkorten 48-47, 48-47 och 46-49. 

Den här matchen kan absolut vara en av årets bästa titelmatcher!

Inför galan hade Moreno avslutat rivaliteten med Deiveson Figureido medan Pantoja hade tre raka segrar i ryggen. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Tredje mötet

Faktumet är att UFC 290 var den tredje gången som Moreno och Pantoja möttes. 

Den första gången de rök ihop var i The Ultimate Fighter säsong 24. Inför deras möte, som räknades som uppvisningsmatch, var Pantoja enorm favorit. Även om Pantoja vann via submission så imponerade Moreno i förlust och visade potential. 

Den andra gången de möttes var på UFC Santiago i Chile. Den andra gången gick herrarna tiden ut och återigen var det brasilianaren som segrade, den här gången via domslut. 

Läs mer

Vad tyckte du om den tredje matchen mellan Brandon Moreno och Alexandre Pantoja? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.