Nyheter

Den stigande MMA-sjärnan om framtidsplanerna!

Publicerat 23 september, 2023

By Sofia Gembel

Foto: FCR

Den svenska stigande MMA-stjärnan Rafael Kveldstad står just nu i rampljuset som en av de mest lovande MMA-amatörerna i Skandinavien. 

Kveldstad berättar i en intervju med Käftsmällspodden om hans framtidsplaner. Han avslöjar att han strävar efter att gå över till proffs redan nästa år, och fram tills proffsdebuten kommer han gå så många amatörmatcher som möjligt. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Titelmatch på den internationella scenen

Den lovande fightern Kveldstad blev relativt nyligen bokad för en stor titelmatch utomlands, nämligen mot Mehdi Korai. Titelmatchen är i mellanvikt (amatör) den 7 oktober på Cage Warriors Academy South East i England.

”Jag möter en kille och vad jag tycker om honom är att han inte har någon teknik, ingen mark och ingen striking. Han har endast boxning men han går bara in och svingar. Jag och min coach har en plan och jag kommer komma hem med bältet.” säger Kveldstad om sin motståndare. 

Inför titelmatchen tränar han med UFC-fightern Marc Diakiese.

”Han [Diakiese] är tio gånger bättre än honom [Korai], både tekniskt, hans striking och hur han lägger upp det med fintar, han springer inte bara in i det. Så att sparras med honom är bra förberedelser för mig inför matchen”. 

VM-finalist och svensk mästare

Allstars-talangen Kveldstad har vi tidigare sett stå som finalist i årets MMA-VM där han ställdes mot Tagir Machmudov från Tjeckien. Matchen gick alla ronder ut, och Machmudov vann via ett kontroversiellt delat domslut. Kommentatorerna och flera andra höll inte med om att Machmudov borde vunnit finalen, utan att Kveldstad skulle stått som vinnare.

Han vann även MMA-SM i år via enhälligt domslut där han mötte Linus Jönsson. Senast vi såg Kveldstad i buren var när han vann mot Bayram Mehmed via enhälligt domslut (3-0) på AFN 1 i april i år. 

Läs mer

Vem tror du Kveldstad gör sin proffsdebut mot?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.