Connect with us

BJJ/Grappling

Marlon Tajik vann dubbla VM-medaljer: ”Guldet är inom räckhåll”

Publicerat

Marlon Tajik BJJ-landslaget

Det blev två bronsmedaljer för svenska BJJ-landslaget när de tävlade under VM i Long Beach, USA. BJJ-talangen Marlon Tajik tog hem tredjeplatsen i medeltungviktsklass och i den öppna viktklassen för brunbälten, trots att han bara haft sitt brunbälte i långt mindre än ett år.

Till Maximum Sports berättar Tajik att det finns mycket kvar att önska från sina insatser men att han känner sig självsäker på att han i framtiden kan ta hem VM-guldet åt Sverige.

– VM är över, och jag reflekterar över tävlingen och min prestation. Jag är inte helt nöjd, men jag vet att jag är på rätt väg. Trots att jag bara haft brunt bälte i 8 månader, har jag nått toppen i världen för detta bälte. Mina resultat på VM (3:a i viktklassen och 3:a i öppna viktklassen) visar att min träning ger resultat. Målet är dock att bli bästa svartbältet, inte bara bästa brunbältet.

– Jag är inte nöjd med resultatet, men jag är glad att min insats på så kort tid har tagit mig till toppen av detta bälte. Fortsätter jag som nu, är jag säker på att VM-guldet är inom räckhåll. Framöver väntar träning på mattan hemma i Sverige, vikter som måste lyftas i gymmet och fler tävlingar. Jag har några tävlingar kvar innan året är slut, så håll utkik!

Här kan du se de fullständiga resultaten från BJJ-VM i Long Beach.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bjjpix (@bjjpix)