Connect with us

Boxning

Boxningsklubben lyfts tack vare VSM: ”Inte kunnat undgå engagemanget”

Publicerat


Nyheter

Boxningsklubben Contender Boxing lyfts tack vare VSM: ”Inte kunnat undgå engagemanget”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Underbara ting kan blomma från tråkiga omständigheter. Så var fallet när Christoffer Hansson Wali grundade Contender Boxing (CB) – ett gym som nu fått ett enormt lyft sedan Viracci Sports Management (VSM)!

Numera är Walis sambo och elev Zabrina Holmström flerfaldig medaljör i boxnings-SM samt nordisk mästare 2017. När grunderna lades för CB var dock Holmström utsatt av en maktmissbrukande tränare i en dålig miljö. 

– Som de flesta andra så började allting med lite drömmande om att jag en dag starta en boxningsklubb, berättar Wali för Maximum Sports. Däremot trodde jag aldrig att de skulle ske såhär tidigt då jag själv var inne i en egen satsning i boxningen. Egentligen så är anledningen till att vi startade Contender Boxing ganska tråkig då det hela startade med att min sambo blev utsatt för bland annat sexuella trakasserier på den klubben hon just då tillhörde. Jag kände att hon förtjänade bättre och därför startade vi något eget i form utav CB och jag tog då på mig rollen som hennes tränare.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Ingen minns en fegis!”

Efter att ha lyssnat på Käftsmällspodden fick Wali upp ögonen för Andres Viracca – som grundat både Käftsmällspodden och VSM.

Wali tog en risk och kontaktade Viracca, förklarade sin situation och fick den bästa möjliga utdelningen. 

– Efter att ha följt och lyssnat på Käftsmällspodden länge så har man ju inte kunnat undgå hur stort engagemang Andres lagt ner på svensk kampsport. Så för min del var de ingen tvekan om att Andres var den personen man borde vända sig till. Ingen minns en fegis!

Risken lönade sig. Viracca var mottaglig för Walis historia och engagemang. I samband med kontakten som Wali och Viracca fick så kunde CB få tillgångarna som behövdes för att lyfta kubben. 

VSM har sponsrat klubben med ett 50-tal helt nya boxningshandskar och annan träningsutrustning som utan tvekan gett klubben ett lyft. 

– Tack vare Andres kommer vi nu kunna förse våra boxare med den mest väsentliga utrustningen de behöver för att kunna utöva sporten säkert och korrekt. 

Läs mer

Hur tror du Contender Boxing kommer lyftas på grund av VSM?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter