Connect with us

Exklusivt

David Jacobsson inför miljonturneringen: ”Det blir extra motiverande!”

Publicerat


Nyheter

David Jacobsson inför miljonturneringen: ”Det blir extra motiverande!”

Publicerat 27 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare

David Jacobsson. Foto Stefan Romare (1)

2022 börjar lida mot sitt slut men innan året är över kommer den mångfacetterade och charmiga hallänningen David ”Fatboy Slim” Jacobsson (11-3) att återvända för match. 

Utöver ett liv som fighter är Jacobsson även promotor för Wolf Fight Promotion (WFP) och trots allt arbete som det innebär har Jacobsson hunnit med två matcher i år – bägge segrar. 

Jacobsson ser dock två gångna matcher som alldeles för lite och beklagar att han inte kunnat tävla ännu mer under 2022. 

– Jag hade velat fightas mycket mer, det var tanken när detta året började, berättar Jacobsson i intervju med Maximum Sports. Sedan var jag sjuk en massa, skadad och helt plötsligt rundar vi av [året] och jag har bara gått två matcher. Så det är ju lite tråkigt, att det här året har sprungit iväg lite på grund av sjukdom och så. Jag får i alla fall avsluta året med en tredje match, så det är kul! Som promotor började det också lite hackigt där med corona som ställde in de första tilltänkta eventen men fick även där avsluta året med ett pang.

– Jag får ändå vara nöjd med det vi gjort och åstadkommit, speciellt i Wolf, som blir bättre varje gång, och vi hade en väldigt lyckad gala i Kalmar nu. Så det är kul, det har kanske inte varit det tempot vi velat ha, men det är fortfarande något att vara nöjd med.

Jacobssons tidigare matcher i år har varit storslagna på olika sätt. Han blev den första att besegra Rahmads Stromanis i huvudmatchen på Fight Club Rush 11. Sedan gick han match mot kraftpaketet Veselin Dimitrov i huvudmatchen på WFP 4. 

Nästkommande match, mot bosniern Max Handanagić (8-6-1), sker på stororganisationen Oktagons nyårsgala. Vinnaren mellan Jacobsson och Handanagic kommer att kvala in i Oktagons welterviktsturnering – där en miljon euro står på spel för vinnaren!

För Jacobsson är det inget särskilt som utmärker sig med Handanagic, men det medför egna risker och utmaningar. 

– Det jag vet om honom är det jag sett på YouTube, säger Jacobsson. Han har varit med ganska länge, tävlat ganska mycket, mött ganska många duktiga. Han är stabil, absolut, han är stor, stark, ganska allsidig. Men han ser väldigt olika ut från match till match. Vissa matcher ser han jättebra ut, vissa matcher ser han sämre ut, men jag antar att jag själv är likadan där.

– Han är absolut en farlig motståndare som är duktig på det mesta. Hans matchfacit gör honom kanske inte tjänster eftersom han har mött väldigt många tuffa motståndare. Så det är en tuff match men det är bra till min fördel.

Handanagic har mött rutinerat motstånd som Ömer Solmaz med flera. Han har dessutom avslutat alla utom en av sina vinster – fem via knockout. 

Även om Handanagic är en allsidig fighter ser Jacobsson sig själv som bättre i varje avseende. 

– Jag vet inte riktigt vad det största hotet är, erkänner Jacobsson. Han slänger lite höga sparkar, det är väl typ det. Jag är mycket mer teknisk än honom överallt, jag är bättre stående, bättre på marken. Sedan är det en styrkefråga, en fråga om tempo och att man ska få ut det man kan. Min fördel är ju att jag är bättre än honom! Jag vet inte vad hans fördel är, men han tränar säkert på och är säkert i bra form och säkert game för att inte förlora på hemmaplan.

Läs mer

”Villig att offra lite mer tid med min familj”

Nu väntar Oktagon 38 för Jacobsson den 30 december. Oktagon har snabbt vuxit fram till att bli en av Europas största organisationer och Jacobsson välkomnar möjligheten med öppna armar. 

– Det ska bli kul som fan att tävla i Oktagon, konstaterar Jacobsson. De är riktigt coola, de fyller arenor med typ 20,000 personer. Det kommer bli coolt, finns inget annat att säga om det, jag har velat tävla där länge. Det skulle blivit av förra året, men då blev jag sjuk. Sedan är det klart att det ligger på dumt med gala precis vid nyår, ska åka hem till familjen mitt i julen där emellan. Så det är mycket där som inte klaffar med planeringen, men jag gör väl det för att det är en jävligt cool gala, det är en väldigt bra möjlighet och i och med den turneringen så är jag väl villig att offra lite mer tid med min familj för lite mer tid i bilen upp och ner till Halland.

Nyligen kunde svenske Sadibou Sy stoltsera som miljonär efter att ha vunnit PFL:s miljonturnering. 

Möjligheten att kunna göra detsamma efter Oktagon 38 är utan tvekan något som motiverar Jacobsson ytterligare. 

– Känslan är ju alltid likadan när det är fight, men när man vet om att den här turneringen är på gång så är det klart att det blir extra motivering… det blir en större morot, helt enkelt, säger Jacobsson. Jag ska vara med i den här turneringen, och det får man väl se i den första matchen då om den motivationen går att plocka fram lite extra ifrån när man väl är där. Nu ser jag mig vara med i den turneringen, det är det enda jag ser, oavsett vilka som går med i den så kommer jag vara med i turneringen.

Jacobsson ser många olika utgångar på mötet med Handanagic. Om han får som han vill så slutar matchen på Oktagon 38 på samma sätt som hans senaste match – submissionvinst i den första ronden. 

– Jag hoppas det slutar med att jag submittar honom i första ronden, avslutar Jacobsson. Så man kan fira jul sen utan ett ansikte som möblerats om! Hur jag tror matchen kommer sluta… Jag tror jag är för bra i samtliga discipliner och jag tror jag kommer vinna på TKO, jag vet inte vilken rond men jag känner det. Eller submission, om den finns där. Jag ska bara hålla lugnet och göra det jag kan. Jag tror jag är för bra för honom och helst ser jag att jag avslutar i första ronden, det är alltid skönt så man kan gå hem sen och öppna champagneflaskan inför nyår!

Oavsett vad som händer på Oktagon 38 så är en sak säker: 2023 ser på förhand ut att bli ett bra år för ”Fatboy Slim”.

Hur går det för David Jacobsson på Oktagon 38? 

ANNONS

Fler Nyheter