Connect with us

Exklusivt

Javad Vahid Rezah om framtiden: ”De kommer kalla mig världsmästare”

Publicerat


Nyheter

Javad Vahid Rezah om framtiden: ”De kommer kalla mig världsmästare”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Björn Johansson

För drygt en vecka sedan blev Göteborgaren Javad Vahid Rezah – tvåfaldig svensk mästare i thaiboxning – den senaste atleten som skrivit på för managementbolaget Viracci Sports Management (VSM). 

Signeringen kommer efter ett minst sagt händelserikt år. Rezah hann representera det svenska thaiboxningslandslaget och hamnade på femteplats i turneringen. Utöver det besegrade Rezah också Sam Wingqvist i en av de överlägset mest spännande matcherna på Zone Pro League 6.

I intervju med Maximum Sports berättar Rezah att han, trots flera framgångar och segrar, inte är nöjd med hur mycket han tävlat. 

– Angående matcher har det varit tufft med att vara lika aktiv som jag velat vara på grund av olika anledningar, som disciplinen och seriösa hälsoproblem med hjärtat, säger Rzah. Så vad gäller tävlandet är jag inte nöjd. Min utveckling kunde ha gått mycket bättre med som jag verkligen inte nöjd med heller på grund av samma anledningar, men den kommer ändras nu då jag den 27 december börjar med att träna och tävla i Thailand i några månader.

När ett samarbete med VSM började komma på tal fanns det i stort sett inget tvivel hos Rezah. Han hade skapat en tydlig uppfattning av VSM:s grundare och vd Andres Viracca och kände sig säker på att ett samarbete skulle vara lönsamt för bägge parter. 

– Det som lockade mig är Andres personlighet och ”snacket”. Jag hör andra prata om honom, jag har aldrig hört något dåligt av honom och sättet han genuint vill hjälpa fighters är otroligt sällsynt. Personligen älskade jag Andres varje gång jag träffade honom, hur han var som person. Under åren har jag träffat flera tusentals människor, då jag är tränare på heltid på klubben, alla slags människor man kan tänka sig. Med åren lär man sig människors beteende och hur de är som personer, Andres personlighet var något jag tyckte om väldigt mycket. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Ska med mig hela vägen till världens ände”

Nu, med den omfattande backningen som ett kontrakt med VSM medför, ser Rezah endast möjligheter framför sig. 

– Det kommer påverka mig otroligt positivt, då jag känner att jag kan lägga ännu mer tid på träningen, sakta men säkert och vägen till världstoppen kommer ta mindre tid än förväntat. Andres har redan kontaktat mig angående att hjälpa mig ekonomiskt med min Thailandsresa och bara det underlättade saker oerhört. VSM ska med mig hela vägen till världens ände. Jag tvekar inte i en sekund på att VSM kommer göra sitt yttersta för att hjälpa mig på bästa sätt, jag har bara bra känslor.

2023 har utifrån varit ett mycket bra år för Rezah, men inifrån och med den disciplinerade självkritiken han har så har det varit en besvikelse. 

Nu har Rezah allt han behöver för att uppnå den nivån han själv vill hålla. Han är själv sin hårdaste kritiker och ribban är högt lagd. 

Nästa år kommer att medföra stora satsningar för Rezah. Dels kommer han att jaga det efterlängtade VM-guldet i thaiboxning, men siktar också på att äntra MMA-buren. 

– Fansen kan förvänta sig två saker nästa år som är säkert. Det första är att de kommer kalla mig världsmästare efter jag vinner VM i min viktklass, för det är på tiden nu. Det andra är att efter VM kommer de se mig gå över till MMA-sidan alltmer. Men först har jag unfinished business med världseliten i thaiboxningssidan.

Läs mer

Vad förväntar du dig av Javad Vahid Rezah nästa år? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter