Connect with us

Exklusivt

Lista: Här är de bästa MMA-organisationerna utanför UFC!

Publicerat

 

Nyheter

De bästa MMA-organisationerna utanför UFC

Pezhman Pars

Publicerat september 24, 2022

By Pezhman Pars

Framgångsrika svenskar utanför UFC som du inte bör missa!

Världens största och bästa MMA-organisation är i särklass UFC, som håller en helt annan nivå jämfört med de övriga organisationerna. Med galor nästan varje helg, storstjärnor från hela världen och utsålda arenor vart de än befinner sig kan ingen säga att UFC inte håller en väldigt hög klass.

Men det finns andra organisationer som förtjänar att lyftas fram. Speciellt en helg som denna när UFC faktiskt inte har en gala inbokad. Nedan listar jag de fyra bästa MMA-organisationerna utanför UFC, utan inbördes ordning.

Läs mer

  1. ONE FC Championship

  • En organisation som är väldigt stor i Sydostasien och har inte bara renodlade MMA-fighter utan även andra kampsporter som tex kickboxning. Ibland är fighterna i en oktagon, ibland i en boxningsring. Ibland har kick- och thaiboxarna de tunna MMA-handskarna också. Organisationen är inte rädd för att experimentera och nyligen hade man en ”crossover” mellan MMA och thaiboxning när fixstjärnorna Rodtang Jitmuangnon (Muay Thai) och Demetrious Johnson (MMA) möttes i en fight där varannan rond skulle vara just thaiboxning eller MMA. ONE har lyckats samla de allra bästa fighters som finns i Asien och håller en hög klass i produktion som fighter. För närvarande har vi en svensk mästare i 17-åriga Smilla Sundell som i år blev stråviktsmästare i Muay Thai. Även Zebaztian Kadestam har hållit bältet i ONE FC och är fortfarande aktiv i organisationen. Sedan hösten 2022 har ONE FC börjat med galor även utanför Asien, där målet är att etablera sig i Nordamerika. One FC kan du följa via Amazon.
  1. Bellator

  • En organisation där många fighters både gått till och från UFC. Bland de mer kända namnen som lämnat Bellator för UFC är Michael Chandler och Eddie Alvarez, som till alldeles nyligen även fightades för ONE FC. De som gjort den omvända resan är bland annat Chris Cyborg, Gegard Mousasi, Yoel Romero och Cory Anderson samt vår svenske Oliver Enkamp. Bellator har funnits sen 2008 och växt stadigt vid sidan om UFC. Deras populära turneringar med kvartsfinaler och semifinaler har varit uppskattat då alla vet vem de ska möta och vem den eventuella nästa motståndaren blir. Idag har vi även en annan duktig svensk i organisation i form av Karl Albrektsson, som börjar närma sig en titelfight i lätt tungviktsdivisionen. Bellators galor är inriktade på USA men man har börjat ta sig an den europeiska marknaden också, inte minst England och Irland. Bellator kan du följa via PlutoTV.
  1. PFL

  • Professional Fighters Leauge som förkortningen lyder är idag den ledande MMA-organisationen som har ett seriespel och slutspel, där vinnaren erhåller en check på hela en miljon dollar. Ligans seriespel har ett poängsystem där vinnaren belönas med fler poäng vid avslut: avslut i första ronden ger sex poäng, i andra ronden fem poäng och i tredje ronden fyra poäng. Vinst via domslut ger tre poäng till vinnaren. Detta för att ge incitament till fightersen att försöka avsluta sin motståndare. De fyra fighters som efter två fighter har flest poäng avancerar vidare till nästa omgång, som blir ett rent utslagsningsmoment. Det ska tilläggas att i PFL är det olagligt att använda sig av armbågar eftersom de skador som de medför kan göra att utövarna måste hålla sig bort från oktagonen en längre tid, vilket gör att de riskerar att missa sin nästa fight. Till vår stora glädje har vi en svensk i PFL som kan kamma hem en miljon dollar. Welterviktaren Sadibou Sy har varit hos PFL i flera år men detta är första gången han är i final. Plats och tid har ännu inte annonserats men det kommer att ske någon gång under 2022 eftersom en ny säsong drar igång 2023. Malmös Ali Taleb hade även en mycket framgångsrik debut iPFL som troligtvis leder till fler matcher. PFL har storsatsat med att ha liknande turnering i Europa och fler fighter som kan leda till stora prispengar. PFL kan du följa via ViaPlay.
  1. Cage Warriors

  • Kallar sig själva för den ledande MMA-organisationen i Europa, och det med rätta. Basen är i England och det är också där majoriteten av alla galor hålls, även om Cage Warriors har tagit sig utanför de brittiska öarna och ut i Europa och faktiskt hela vägen till USA också. ”CW” har producerat över 100 fighters som tagit steget till UFC, och det är inte vilket dussingäng som helst. Eller vad sägs om Conor McGregor, Michael Bisping, Jack Hermansson, Paddy Pimblett och Pannie Kianzad för att nämna några? Idag har vi flera spännande svenskar i Cage Warriors som med några övertygande vinster definitivt kan ta sig till UFC. Tobias Harila och Samuel Bark är två fighters med sina bästa år framför sig och vi kan räkna med att se mer av dem på de allra största scenerna inom en snar framtid. Cage Warriors kan du se på ViaPlay.

ANNONS

Fler Nyheter