Connect with us

Featured

JUST NU: Superior Challenge 27 ställs in

Publicerat

Superior Challenge (SC) 27 är inställt och kommer inte längre äga rum på Annexet i Stockholm nästa lördag den 25 maj.

Detta meddelades SC:s vd Babak Ashti via ett pressmeddelande.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Superior Challenge 27 som var planerad att gå av stapeln den 25 maj kommer att ställas in. Bakgrunden är den allvarliga situation som Viaplay befinner sig i och som resulterar i att de väljer att inte sända Superior Challenge efter 11 års samarbete. Beslutet kom oväntat och påverkar många organisationer och evenemang och inte bara Superior Challenge. Under dessa 11 år har vi haft ett fantastiskt samarbete med sändningar på TV10, TV6 och Viaplay där Superior Challenge har slagit tittarrekord och konkurrerat med stora traditionella sportsändningar. Det är dock ett hårt slag mot Superior som organisation men framför allt drabbar det de som är viktigast för oss, våra atleter, som under lång tid förberett sig för match. Vår främsta prioritet är nu att stödja dem och hitta alternativa matcher åt dem i andra organisationer.”

Detta besked kommer efter att det blivit klart att Viaplay valt att sluta sända SC.

Superior Challenge 27 förväntas äga rum i höst

Galan, som fått underrubriken ”Legends”, var planerad att toppas av med ett möte mellan kampsportsveteranerna Rickard Nordstrand och Papy Abedi. Dessutom skulle den regerande mellanviktsmästaren Robin Roos försvara sin titel mot brasilianske Jonas Boeno och Bartosz Wojcikiewicz skulle möta Vinicius Ferreira om den vakanta bantamviktstiteln.

Det är ännu inte klart när Superior Challenge 27 går av stapeln men alla indikationer talar för att det blir i höst.

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!