Connect with us

Featured

EM-succé i karate: ”Sveriges bästa resultat på över 30 år”

Publicerat

Anthony Vu Karate EM EKF Zadar

Anthony Vu, 18, stod i helgen för en riktigt stark insats när han representerade Sverige i årets Karate-EM.

Vu, som tidigare stått för fina framgångar och bland annat vunnit EM-silver som kadett, blev under lördagen den första svensken på över 30 år att ta medalj i disciplinen kata (form) på ett seniormästerskap. Detta när han tog sig hela vägen till bronsmatch och lyckades knipa tredjepriset efter en fin prestation mot Portugals Artur Neto under Europamästerskapen i Zadar, Kroatien.

Katrineholmstalangen utförde katan ”Chibana No Kushanku” och vann med totalpoängen 41.7, mot portugisens 41.0

Se Anthony Vu vinna bronsmatchen i klippet nedan!

Anthony Vu stod för Sveriges bästa EM-resultat i karate på årtionden: ”Otroligt stolta”

Anthony Vu tog sig förra året till bronsmatch på Senior-EM i Guadalajara, men missade då prispallen och slutade på femteplats. Redan då en stark prestation med tanke på att han vid tillfället endast var 17 år gammal.

Och den här gången gick han alltså ett steg längre.

”Med tanke på att Anthony fyllde 18 nu i januari är det en fantastisk prestation och för att sätta det i ytterligare perspektiv, är det Sveriges bästa resultat i kata på över 30 år,” skriver svenska karatelandslaget på sitt officiella Instagramkonto.

Två andra svenskar, Sophie Bao Bednarski och Anna-Johanna Nilsson, var nära att nå egna bronsmatcher men slutade på varsin sjundeplats i sina respektive kumiteklasser.

”Sammanfattningsvis har Sverige en ung och lovande trupp med stor potential. Vi var nära något extraordinärt, men marginalerna var inte på vår sida denna gång. Avslutningsvis är vi otroligt stolta över Anthonys prestation, och framtiden ser ljus ut för svensk karate,” skriver landslagets Instagramkonto i en EM-summering.

Läs mer: Karate: 16-åriga Agnes Nyman kammar hem EM-guld till Sverige

Läs mer: Storsuccé för svensk karate: ”Ett av de bästa EM-resultaten någonsin”