Connect with us

Featured

Karismatiske talangen utlovar: ”Den bästa amatörmatchen 2024”

Publicerat

Svensk A-klass-MMA är bättre och hetare än någonsin, något som understryks av den fantastiska mottagningen som skedde när matchen mellan Randy ”King” Fungula och William ”Laser” Swärd som bokats för Fight Club Rush (FCR) 20 den första juni!

Fungula är något av en återvändande talang, som efter ett uppehåll gjorde comeback under 2023 och som har levererat två underhållande matcher i FCR än så länge. Swärd är obesegrad i A-klass-MMA, regerande lättviktsmästare i Wolf Fight Promotion (WFP) samt en av de hetaste sydsvenska MMA-talangerna i dagsläget.

Sist Fungula var aktuell var på FCR 19 där han tog sig an den isländske strikern Hakon Arnorsson. Bortafightern inledde starkt på fötterna men Fungula visade sig vara den mer rutinerade, allsidiga fightern och kunde efter ter ronder kamma hem

– Hakon är tuff, jag ska inte ljuga, han är tuff och också jätteung. Det var i den åldern som jag gjorde min MMA-debut i Nexus. Men Hako var tuff i alla fall, jättetuff, han ska inte vara ledsen efter sin förlust och han har hela livet på sig, all respekt och jag vill tacka honom för att vi delade buren tillsammans.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

I Fungulas första match i FCR gick han tre jämna ronder med toppfightern Viktor Mangs och förlorade slutligen ett domslut. Nu, efter att ha säkrat sin första vinst i organisationen, kunde ”King” ta med sig en betydligt starkare självkänsla som fortsätter motivera längre fram.

– Jag lärde mig att lita på mig själv och att ha självförtroende – man måste ha självförtroende när man går in i buren fast samtidigt måste man lyssna på coacherna. Så jag lärde mig mycket och jag lär mig varje dag och varje gång jag går match.

Nu väntar nästa utmaning i form av Swärd – en fighter som ingen lyckats besegra i A-klass-MMA.

Fungula är utan tvekan en av de tuffaste motståndarna som Swärd mött och ”King” ser fram emot ett jämnt, underhållande möte med en topptalang.

– Jag hade inte hört om William Swärd innan men jag har hört om honom nu den senaste tiden, att han har fightats i Wolf och är obesegrad och jag tror folk alltid velat se mig och William Swärd, speciellt Käftsmällspodden – jag smög och lyssnade lite. Men vad jag vet är att det kommer bli en banger. Det enda jag vet är att matchen kommer bli en banger, det kommer bli en tuff match. Det kommer bli tur och retur mellan mig och honom, varje träff, varje nedtagning, varje slag, vi kommer gå fram och tillbaka.

Stilmässigt kan ett möte mellan Fungula och Swärd bli en klassiker med snabba omväxlingar och intensiva slagutbyten.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Det är mer eller mindre vad Fungula också förväntar sig men han är villig att höja insatsen ytterligare och utlovar årets bästa match i A-klass-MMA.

– Har jag fans?! Jag har inga fans, jag har supporters, de som stöttar mig till hundra. Det de kan förvänta sig av denna matchen är att det kommer vara den bästa amatörmatchen 2024, lita på mig!

Många nya fans lärde känna Fungula i samband med sin återkomst på FCR 17 mot Mangs, men sanningen är att han mer eller mindre redan är en ärrad veteran på den svenska A-klasscenen. Med vinster över Daniyal Shamkhalov, Alexander Lööf, Elvin Hoxha och många fler så har Fungula redan mycket erfarenhet mot de bästa.

Frågan om ett byte till proffs har varit på tapeten och det är något som Fungula funderat på.

– Den dagen jag går proffs är den dagen FCR ger mig en Playstation 5 och UFC 5-spelet, då kan jag gå proffs! Nej men skämt åsido hur långt det är kvar till proffs det vet bara Gud. Det är Gud som bestämmer, inte jag.

Fungula vs Swärd är en av de bästa svenska A-klassmatcherna som kan göras i dagsläget och det finns god anledning att hålla ögonen på de unga herrarna som gör upp på ABB Nord Arena i Västerås.

Läs mer


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!