Connect with us

UFC

UFC 280: Lina Länsberg förlorar grötigt krig mot Karol Rosa

Publicerat

 

Nyheter

UFC 280: Lina Länsberg förlorar grötigt krig mot Karol Rosa

Publicerat 22 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Svenska Lina Länsberg återvände mot brasilianska Karol Rosa i den första matchen på UFC 280.

Länsberg satte tonen tidigt genom att sänka sin motståndare med en höger inom en minut av den första ronden, Rosa klarade sig dock och tog sig upp på fötterna. De hamnade sedan i clinch mot buren, väl där använde brasilianskan positionen för att få ned Länsberg till mattan.

Rosa säkrade en nedtagning tidigt i den andra ronden och hamnade i halvgaurd. De hamnade sedan mot buren med Rosa på topp där hon slängde ett otillåtet knä mot en tydligt markbunden Länsberg. Rosa fick poängavdrag och matchen fortsatte. Brasilianskan fick ännu en nedtagning, hon höll positionen ronden ut.

I den tredje ronden pressade Länsberg framåt och fick clinch mot buren. Positionen vändes och Rosa öste på med slag i clinch mot buren.

Efter full tid utnämndes Rosa till segrare via enhälligt domslut (29-27, 29-27, 28-28).

Läs mer

Äntrade UFC 280 i stort behov av seger

Länsberg gjorde UFC-debut i september 2016 mot ingen mindre än Cris ”Cyborg” Justinho. Matchen slutade i förlust för svenskan men hon vann mångas respekt för sin vilja att ta en match mot en av de mest undvikna inom all kvinnlig MMA.

De följande åren upplevde Länsberg blandade resultat i UFC därefter med segrar mot bland andra Tonya Evinger och Macy Chiason och förluster mot etablerade fighters som Yana Kunitskaya.

Under 2020 förlorade dock Länsberg två raka matcher mot Sara McMann och Pannie Kianzad.

Vem borde Lina Länsberg möta efter förlusten mot Karol Rosa på UFC 280

ANNONS

Fler Nyheter