Nyheter

Volkanovski öppen för intressanta stormatchen: "Förtjänar det definitivt"!

Publicerat 6 juli, 2023

By Sofia Gembel

Den australienska UFC-fightern Alexander Volkanovski säger att han inte har några problem med att möta bantamviktsmästaren Aljamain Sterling härnäst.

I augusti kommer vi få ta del av den hajpade matchen där Sterling gör sitt titelförsvar i bantamvikt mot Sean O’Malley. Om Sterling lyckas behålla bältet menar Volkanovski att Sterling eventuellt kommer kunna få en möjlighet att slåss om ytterligare ett bälte. Nämligen bältet i fjädervikt som Volkanovski har kring sin midja idag.

”Om Sterling vinner mot O’Malley, tycker jag definitivt att han förtjänar att möta mig” sa Volkanovski.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Planerar att behålla bältet under en lång tid

Men innan ett potentiellt möte mellan Sterling och Volkanovski kan ske, måste Volkanovski ta sig förbi den nuvarande fjäderviktsinterimsmästaren Yair Rodriguez. Det mötet sker nu i helgen på UFC 290, som är galans spännande huvudmatch.

”Yair är en farlig fighter, som står inför sin största match i sitt liv” sa Volkanovski om den nuvarande interimtitelinnehavaren. 

Han fortsatte med ”Men jag planerar att behålla det här bältet under en väldigt lång tid”.

Rodriguez vann interimbältet på UFC 284 i februari i år, och har sagt att en av hans största styrkor är att han är en oförutsägbar fighter och därför kommer det bli tufft för Volkanovski att möta honom.

”Jag vet inte om jag är den farligaste motståndaren eller inte, men jag är motståndaren som kan ändra stil, motståndaren som är mer oförutsägbar än resten, och motståndaren som är svårast att konkurrera mot” sa Rodriguez. 

Han fortsatte med ”Han vet inte om jag kommer vara southpaw eller ortodox, eller om jag kommer gå för submission, eller om jag kommer köra brottning. Det vet vi inte än”.

Volkanovski har tidigare lyckats försvara titeln fyra gånger, och nu återstår det att se om han lyckas försvara bältet en femte gång mot interimsmästaren Rodriguez.

Läs mer

Tror du att vi kommer se Volkanovski möta Sterling i en fjäderviktmatch?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.