Nyheter

Officiellt: Conor McGregor gör comeback mot Michael Chandler - Här är allt vi vet!

januari 2, 2024

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är det officiellt: den forne UFC-dubbelmästaren ”The Notorious” Conor McGregor (22-6) kommer att göra återkomst mot ”Iron” Michael Chandler (23-8)! 

Detta kom efter att McGregor tidigare hävdat att han egentligen inte ville möta Chandler längre och att han istället ville gå vidare för att möta en annan motståndare. 

McGregor annonserade sedan nyheten på nyårsdagen via ett inlägg på sociala medier.

I dagsläget har dock UFC inte officiellt annonserat något eller bekräftat McGregors påståenden. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

När?

Enligt McGregor kommer han att möta Chandler under International Fight Week den 29 juni i år. Det kommer ha gått strax under tre år sedan McGregor sist tävlade. 

I sitt senaste framträdande möttes McGregor Dustin Poirier för den tredje gången, vilket skedde den tionde juli. Då bröt McGregor sitt ben efter att Poirier blockat en spark. 

Var?

Matchen sker i Las Vegas, Nevada – där UFC:s International Fight Week sedvanligt äger rum. Det blir dessutom den nionde gången som McGregor tävlar i Las Vegas – hans senaste match mot Poirier ägde även rum i den staden. 

Vilken vikt?

I ett drag som förvånade många fans påstår McGregor att matchen kommer att ske i mellanvikt. 

I dagsläget har McGregor tävlat i tre olika viktklasser i UFC: fjädervikt, lättvikt och weltervikt. McGregor har också säkrat vinster på T/KO i alla de divisionerna. Om McGregor skulle vinna mot Chandler på T/KO så har han blivit den första fightern att vinna på ett sådant avslut i fyra olika divisioner. 

Läs mer

Vem vinner: Conor McGregor eller Michael Chandler?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.