Nyheter

UFC annonserar två stora matcher med före detta mästare!

januari 8, 2024

 

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC:s lättviktsdivision har länge varit en av organisationens mest talangfulla och spännande divisioner. Det är ett påstående som enbart förstärks efter att UFC annonserat matcher mellan Dustin ”The Diamond” Poirier (29-8) och ”God of War” Benoit Saint-Denis (13-1) samt Charles ”Do Bronx” Oliveira (34-9) mot Arman Tsarukyan (21-3). 

Det var UFC:s vd Dana White som annonserade matchen via sociala medier.

Poirier vs Saint-Denis kommer att agera delad huvudmatch på UFC 299 i Miami, Florida den nionde mars.

Oliveira vs Tsarukyan äger rum på UFC 300 i Las Vegas den 13 april. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Ny BMF-match?

Den forne interimmästaren Poirier har under åren blivit en klockren publikfavorit på grund av sina minnesvärda krig i buren, underhållande fightingstil och ärliga personlighet. 

Poirier har vunnit fyra utav sina sex senast matcher med två vinster över Conor McGregor samt en submissionseger över Michael Chandler i en av de bästa matcherna från 2022. I sitt senaste framträdande blev Poirier knockad av Justin Gaethje

Fransmannen Saint-Denis är en av landets hetaste talanger. Han förlorade sin debut i UFC mot Elizeu dos Santos men har sedan dess levt upp till sitt smeknamn med våldsamt underhållande matcher. Saint-Denis har vunnit fem raka matcher via avslut, senast en knockout över Matt Frevola

Efter matchen mot Frevola uttryckte Saint-Denis önskan om att tävla om ett slags BMF-bälte – en titel som Poirier tävlade om i sitt senaste framträdande. 

Den forne lättviktsmästaren Oliveira har blivit en sann, älskad publikfavorit och har gått från medelmåttig fighter till världselit sedan sin flytt till lättviktsdivisionen. 

I dagsläget har Oliveira vinster i tolv utav sina tretton senaste matcher där den enda förlusten skett i mot den numera regerande mästaren Islam Makhachev. Oliveira knockade Beneil Dariush i sitt senaste framträdande. 

Armeniern Tsarukyan gjorde UFC-debut på kort varsel mot ingen mindre än ovannämnde Makhachev. Tsarukyan förlorade ett domslut men imponerade med sin insats och har i nuläget ett matchfacit på 8-2 i UFC. 

Läs mer

Poirier vs Saint-Denis & Oliveira vs Tsarukyan – vilken match ser du mest fram emot?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.