Connect with us

Exklusivt

Josefine Knutsson ser fram emot ”väldigt aggressiv UFC-fight”

Publicerat

Josefine Knutsson UFC Maximum Sports

I helgen kommer UFC-svenskan Josefine ”Thunder” Knutsson att äntligen vara tillbaka i oktagonen och hon hoppas att det bara är startskottet för ett aktivt 2024. Det blir Knutssons första match i år efter att hon tvingades ställa in sin match i mars. Nu är hon på nytt inbokad att ta sig an UFC-debutanten Julia ”Psycho” Polastri på UFC Vegas 93.

I en exklusiv intervju med Maximum Sports så berättar Josefine Knutsson om helgens stråviktsmöte, hur hon spenderat tiden inför sin andra UFC-match och sina UFC-ambitioner.

LÄS MER: UFC Vegas 93 med Josefine Knutsson – Matchkort och svenska tider

– Det känns faktiskt jävligt bra, sade Josefine Knutsson till Maximum Sports. Jag är supertaggad och nu har det gått så lång tid utan match. Dels på grund av att skadan inträffade och som sköt fram min match. Så jag är superladdad nu. Jag möter en brasse som heter Julia Polastri. Hon har väl 6-7 matcher mer än mig, erfarenhetsmässigt. Men hon kör sin debut i UFC.

– (Polastri) har ett ganska all-around game, enligt min åsikt. Hon har vunnit på några avslut på några rear naked chokes. Hon har också väldigt aggressiv striking när hon väl kör, men också lite passivt aggressivt. Jag tror att det här kommer bli en väldigt aggressiv fight, stående. Jag tror att hon kommer bli chockad över mitt tempo, att jag kommer pressa på. Men jag kommer också behöva pressa på väldigt snart. För hon vet att jag pressar på och vill det också.

– Jag tror att hon kommer att försöka sig på en nedtagning. Jag är beredd där också. Skulle vi mot all förmodan hamna på marken, vilket inte är min största gameplan, men jag känner mig ganska trygg där också. Jag har jobbat en del där på vissa avslut och vissa submissions. Men vi försöker hålla det stående. Det är där jag alltid vill se mitt avslut.


Josefine Knutsson: Två UFC-matcher till – i år

Knutsson gick tre matcher i fjol, inklusive sin UFC-debut mot Marnic Mann. Hon säger att hon även skulle vilja gå tre matcher i år, och att detta resulterar i en plats i UFC-rankingen i slutet av 2024.

– Jag känner mig lite mer avslappnad nu. Jag känner mig lite mer varm i kläderna. Jag har kört min UFC-debut och det har gått väldigt lång tid till match. Så jag har kunnat jobba på vissa bitar på ett mycket bättre och mer avslappnad sätt. Jag känner att jag kan pressa på utan att det blir stress.

Sitt träningsläger han hon delat upp mellan Sverige, Thailand och Dubai, där hon fått olika typer av träning. I Thailand fick hon möjligheten att träna med UFC-fighter Casey O’Neil och i Dubai tränade hon med lagkamraten och UFC-stjärnan Khamzat Chimaev. När hon varit i Sverige har hon tränat på hemmagymmet Allstars Training Center tillsammans med match-aktuella Aitana Alvarez. Hon känner att tiden ifrån tävlan har gjort henne gott och lägger grunden för ett aktivt 2024.

– Jag vill ju gå så många matcher som möjligt. Man får se match för match, skador och så vidare. Men jag hoppas ju att jag går minst tre matcher det här året. Jag känner att jag tappade den matchen jag skulle gått i mars. Och jag ser ingen omöjlighet om att, efter denna matchen, får två matcher till minst det här året. Det är mitt mål. Och då ska jag även kunna klättra. Jag vågar inte säga för mycket nu, men jag hoppas att i slutet av året vara minst topp-15, någonstans där.