Connect with us

Exklusivt

VM-finalisten blickar framåt efter debuten: ”Resultatet var oundvikligt”

Publicerat


Nyheter

VM-finalisten blickar framåt efter debuten: ”Resultatet var oundvikligt”

Publicerat 6 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Oskar Jaskari. Foto: Andres Viracca

I helgen gjorde Malmöiten och forne landslagsfightern Oskar Jaskari sin efterlängtade proffsdebut – vilket skedde på Zone Pro League (ZPL) 3 i Göteborg.

Jaskari skulle ha mött Stockholmaren Abbe Hussein i ett möte som bokades om för andra gången. När Hussein tvingades dra sig ur på grund av sjukdom hittade ZPL slutligen doldisen Sukhanvar Dustov från Tajikistan.

Under sina många år som A-klassfighter har Jaskari ständigt hållit en hög nivå och han kunde till och med kamma hem ett VM-silver redan i år.

Trots sin gedigna rutin så kändes det ändå annorlunda att sadla om till proffs.

– Jag har alltid tränat hårt innan tävlingar eller matcher men denna gång byggdes spänningen upp ännu mer då planeringen och efterforskningsstadiet var mer specifikt till min motståndare, berättar Jaskari för Maximum Sports. När jag tävlat i turneringsformat utgår planeringen oftare från min egna förmåga då man ofta inte vet vem man ska möta när, men denna gången blev det mer rått. Alla tankar och all träning har utgått från min motståndare!

Dustov hade inte tagit sig hela vägen till Göteborg för att torska. Han hade mött bra motstånd som proffs innan mötet med Jaskari och var uppenbart erfaren. Matchningen var jämn och även om Jaskari lyckades vända svåra positioner så fick han kämpa för att ta tillbaka övertaget. Jaskari säkrade den första ronden efter att ha sänkt sin motståndare och hållit topposition men Dustov var en tuff kämpe. Att ta sig an en relativt okänd motståndare var dock inte lika krävande som det hade kunnat vara då Jaskari hade sin huvudcoach; UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani, i sin hörna. 

– Mitt nära samarbete med min coach underlättade, fortsätter Jasksari. I rond vilan efter att jag och min coach snackat kändes det som att vi hade en riktigt bra plan och kunde vinna på den. ”Akira” är bra på att hålla det analytiskt och jag var riktigt bra på att genomföra den denna gång!

Efter att ha hamnat på topp i den andra ronden avlossade Jaskari en skoningslös offensiv med ett tiotal hårda slag som träffade.

 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”Nu när jag steppat upp till proffs gäller det att agera som ett också!”

Slutligen tvingades domare Tom Qvarfordt stoppa matchen – något Dustov var missnöjd med.

Jaskari tror dock inte resultatet hade ändrats även om Dustov fått mer tid på sig.

– Om man inte längre kan försvara sig så måste domaren göra det, säger Jaskari. Jag tror att resultatet var oundvikligt, han kunde fått stryk i 5-10 sekunder till i samma position men nu stoppade domaren istället.

 

Nu är Jaskari en frisk fläkt på den starka svenska bantamviktsscenen. Det finns många potentiella motståndare men Malmöiten stressar inte med vem som väntar härnäst.

 

– Nu när jag steppat upp till proffs gäller det att agera som ett också! Därför måste jag diskutera det med fler än mig själv först, avslutar Jaskari. Sånt tar jag genom mitt team, men mer kommer!

Det är ingen mindre än Zlatko Ostrogonac, promotor för Fight Club Rush, som är Jaskaris manager. Det finns därmed onekligen många alternativ som väntar denna allsidiga, underhållande fighter.

Oavsett vem som ställs framför Jaskari så kan underhållning garanteras, och den unge talangens framtid ser utan tvekan ljus ut. 

Vem vill du se Oskar Jaskari mot härnäst?

Annons

Fler Nyheter