Connect with us

UFC

Chockbeskedet: Forne UFC-mästaren TJ Dillashaw går i pension

Publicerat


Nyheter

Chockbeskedet: Forne UFC-mästaren TJ Dillashaw går i pension

Publicerat 6 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC:s före detta bantamviktsmästare; TJ Dillashaw, 36, har nu valt att gå i pension. 

Detta är enligt hans manager Tiki Ghosn, som nyligen informerade en rad olika källor som Ariel Helwani och MMA Fighting. 

Dillashaw ska ha lämnat beskedet till följd av en nyligt genomförd axeloperation. 

Läs mer

UFC:s mest kontroversiella mästare?

Dessvärre kommer Dillashaw aldrig vara lika accepterad av fansen som han tidigare varit, då hela hans legat som UFC-mästare har besudlats. 

Dillashaw vann UFC-titeln efter att i 2014 ha knockat den dominanta mästaren Renan Barao i en av de största skrällarna i UFC:s historia. Han förlorade titeln så småningom men var ständigt högt rankad och vann tillbaka titeln efter att ha knockat rivalen Cody Garbrandt.

Under 2019 flyttade Dillashaw ner till flugvikt i ett försök att bli dubbelmästare i UFC. Han blev dock snabbt avslutad av Henry Cejudo och testade därefter positivt för steroiden EPO – något som endast kan tas via spruta.

Dillashaw blev avstängd i två år och mycket av MMA-världen vände sig mot honom. Han återvände i juli förra året och vann ett kontroversiellt delat domslut mot Cory Sandhagen – vilket räckte för att säkra en titelchans.

På UFC 280 utmanade Dillashaw Aljamain Sterling om titeln – men höll en allvarlig axelskada hemlig. Detta resulterade i att Dillashaw inte hade en chans på marken och blev avslutad via TKO. 

Hur kommer du minnas TJ Dillashaw?  

ANNONS

Fler Nyheter