Connect with us

UFC

Paulo Costa vill möta Khamzat i Saudiarabien: ”Han vill inte”

Publicerat


Nyheter

Paulo Costa vill möta Khamzat i Saudiarabien: ”Hade älskat att spöa skiten ur honom”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Det var tänkt att de bittra rivalerna Paulo Costa och Khamzat Chimaev skulle ha mötts på UFC 294 i oktober, men matchen ställdes in på grund av hälsoskäl. 

Det hindrar inte Costa från att febrilt söka matchen. 

I ett inlägg på Twitter berättade Costa att han har begärt att möta Khamzat på en framtida UFC-gala i Saudiarabien nästa år.

– Jag har ihärdigt ombett UFC att boka om denna matchen [mot Khamzat] för UFC Saudi Arabia, jag kan inte se en bättre huvudmatch som är logisk för mellanöstern. Jag hade älskat att spöa skiten ur honom där borta. Men det ser ut som att Gourmet Chenchen [Khamzat] inte vill. 

Khamzat ställdes istället mot Kamaru Usman på UFC 294 där han fick gräva djupt för att ta med sig en seger via domslut. Costa fick stafylokocker och tvingades se Khamzats match från utsidan medan han återhämtade sig. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Khamzat har annan plan

Dessvärre har Khamzat tvingats genomgå en operation till följd av sin match mot Usman, där han skadade ligament i sin hand. 

Khamzat har dock i sin tur öppnat för en återkomst till buren på UFC 300 – som äger rum i april nästa år. 

Hela den hätska rivaliteten mellan Costa och Khamzat grundar sig i en intensiv konfrontation som ägde rum i Las Vegas förra året. Då var de nära på att ryka ihop på UFC Performance Institute, men separerades. 

Det återstår att se 

Läs mer

Vill du se Paulo Costa vs Khamzat Chimaev? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter