Nyheter

UFC annonserar flera nya matcher - Gilbert Burns gör snabb comeback!

Publicerat 21 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC kunde i natt avslöja flera stora matcher avsedda för ett antal huvudevents och storgalor!

Alla utom en kommer att agera huvudattraktion på respektive inbokad gala. 

Den enda matchen som inte är huvudmatch är welterviktsmötet mellan Gilbert Burns och Belal Muhammad. Herrarna kommer att ställas mot varandra i den delade huvudmatchen på UFC 288 redan nästa månad den sjätte maj. 

Burns gör en snabb återkomst efter att ha kört över Jorge Masvidal på UFC 287 tidigare i månaden. Muhammad är obesegrad i sina nio senaste matcher och slog senast Sean Brady via TKO.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Sean Strickland möter tyske toppfightern 

Utöver det kunde UFC dessutom officiellt bekräfta huvudmatchen mellan svenske Jack Hermansson och grapplern Brendan Allen. De kommer att kollidera i mellanviktsklassen på Apex Center i Las Vegas den tredje juni

Även i mellanvikt kommer den kontroversiella och udda amerikanen Sean Strickland att ta sig an tyske Abus Magomedov. I sitt senaste framträdande fick Strickland en väl behövd vinst över Nassourdine Imavov som gjorde så att han återvände till segerkolumnen. Magomedov briljerade i sin UFC-debut förra året då han endast behövde 19 sekunder för att avsluta Dustin Stoltzfus.

Utöver det kommer Marvin Vettori och Jared Cannonier att mötas – även den matchen i mellanvikt. Vettori har varvat vinster och förluster i sina fyra senaste men förlusterna är mot divisionens bästa, han slog senast Roman Dolidze via domslut. Cannonier besegrade senast ovannämnde Strickland via ett jämnt domslut i december förra året. 

Sist men inte minst har UFC officiellt bekräftat fjäderviktsmötet mellan obesegrade Ilia Topuria och Josh Emmett – som senast utmanade om interimtiteln. 

Läs mer

Vilken av dessa matcher ser du mest fram emot att se i UFC? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.