Nyheter

Jörgen Hamberg ger svar på tal – efter kängan från Allstars: "Klassisk hybris"

Ashah Tafari
februari 28, 2024

 

Av Ashah Tafari

FCR-matchmakern och promotorn Jörgen Hamberg svarar nu efter passningen från Majdi Shammas, manager till nya UFC-fightern Bernardo Sopai. Hamberg anklagar bland annat Allstars för att ha en toxisk kultur och AFN för att inte betala sina fighters.

– Vad är det jag skall äta upp och som inte åldras väl? undrar Hamberg.

Jörgen Hamberg Bernardo Sopai Majdi Shammas Maximum Sports UFC FCR MMA AFN

Tjafset mellan Allstars och FCR MMA fortsätter i och med gårdagens nyhet om att supertalangen Bernardo Sopai bokats för UFC-debut nu på lördag.

– Jörgen får äta upp sina ord här. Det där åldrades inte så väl, sa Sopais manager Majdi Shammas med glimten i ögat i en intervju med Maximum Sports under tisdagskvällen, där han gav en passning till FCR-promotorn occh matchmakern Jörgen Hamberg.

Läs mer: Supertalangen till UFC – managerns pik: ”Jörgen får äta upp sina ord”

Läs mer: Uppgifter: Bernardo Sopai gör UFC-debut – redan nu i helgen!

Sopai, tidigare mästare i Fight Club Rush, valde för ett par månader sedan att fightas om titeln i klubbens egna nystartade organisation Allstars Fight Night och blev som konsekvens av med sitt FCR-bälte. I samband med detta blossade livliga diskussioner upp i diverse intervjuer och poddar där det kastades kängor kors och tvärs både mellan varandra samt även gentemot Maximum Sports och våra affilierade mediekanaler, som rapporterade om situationen.

Hamberg anklagade då bland annat managern Shammas för att sätta Allstars intressen före Sopais. Han hävdade samtidigt att Sopai skulle behöva försvara titeln två gånger till i FCR för att komma till UFC och att Sopai alltså gick miste om stora möjligheter genom att fightas för AFN istället.

– FCR trodde att man kommer till UFC bara för att man fightas på deras gala men nu släppte han ju deras bälte och gick en match i Allstars Fight Night istället, vann AFN-titeln och är nu direkt i UFC, sa Shammas vidare i vår intervju där han tydligt, om än i skämtsam ton, ville ge en pik just till Hamberg för hans tidigare ordval – något som också delas av AFN-organisationen och dess promotor Mohammad Babadivand på Instagram.

Mohammad Babadivand AFN Bernardo Sopai UFC MMA Maximum Sports
AFN-promotorn Mohammad Babadivands Instagramstory.

Jörgen Hamberg svarar i långt utlägg: ”Allstars har ett visst negativt rykte”

Under onsdagsmorgonen svarade Jörgen Hamberg på Majdi Shammas passning i Maximum Sports intervju med ett långt inlägg på Facebook.

Hamberg poängterar bland annat att FCR har samarbetat med Allstars i flera år för vad han anser varit ömsesidig vinning, trots att klubben har en historia av upprepade ordningsstöranden på diverse galor. Han menar också att FCR som organisation gjort betydligt mer för Sopais resa mot UFC än AFN.

– Allstars som team har sällan lätt att hitta samarbetspartners på andra galor då de har ett visst negativt rykte att sällan agera sportsligt korrekt på event. Flera promotors runt om i Europa har öppet varit kritiska mot klubbens toxiska förhållningssätt, menar Hamberg.

Allstars förening blev tidigare avstängda från Svenska MMA-ligan av Svenska MMA-förbundet på grund av ”flertalet klagomål” gällande ”dåligt uppträdande och störningar vid tävlingar”.

Vidare anklagar Hamberg AFN för att inte betala löner till klubbens fighters för proffsmatcher på sina galor, samtidigt som man enligt honom serverar lätta motståndare till hemmafighters med flit.

– Just denna arbetshypotes för en svensk gala är väl den stora kritik jag vill rikta mot organisationen och som jag tror hela omvärlden enkelt läser in. Man har inte för avsikt att skapa säkra, tävlingsmässigt jämna matcher utan bygga sina lokala förmågor med minst slant och minimum effort mot citat från en egen fighter ”taxichaufförer”, säger han och fortsätter:

– Den stora förloraren i hela härvan tror jag är Allstars fighters då föreningen med sin klassiska hybris direkt bränner broar, skriker takeover och vi är nummer ett och därigenom effektivt isolerar sina fighters till sin egen gala. Omvärlden köper inte karriärer byggda på taxichaufförer där alltid röd ringhörna vinner i första ronden! Precis som Majdi själv säger i intervjun så har UFC haft ögonen på Sopai en lång stund och det stödjer mitt inlägg 100% Så vad är det jag skall äta upp och som inte åldras väl Majdi Shammas?

Läs hela Jörgen Hambergs svar nedan!

Läs mer:


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.